Uitgebreid zoeken
Home
»
Business-to-Business-blog
» Wat u moet weten over Business-to-Business Sales

Wat u moet weten over Business-to-Business Sales


In het digitale tijdperk hebben bedrijven meer dan ooit mogelijkheden om klanten rechtstreeks te bereiken en aan hen te verkopen in plaats van via tussenpersonen. Deze technieken worden business-to-business (B2B) sales genoemd en vormen een groeiend onderdeel van de wereldeconomie. Sterker nog, B2B-verkopen zijn nu goed voor bijna een derde van alle e-commercetransacties. Bij deze verkopen zijn bedrijven betrokken die hun producten of diensten rechtstreeks aan andere bedrijven verkopen in plaats van aan individuele consumenten. Hier vindt u meer informatie over B2B-verkopen en hoe uw bedrijf dit kan gebruiken om inkomsten te genereren.

 

 

Wat is B2B-verkoop?

B2B, of business-to-business, sales zijn de transacties tussen bedrijven. Deze verschillen vaak van verkoop aan consumenten, of B2C, omdat ze vaak plaatsvinden als onderdeel van een grotere transactie, zoals wanneer een fabrikant grondstoffen verkoopt aan een fabrikant die ze gebruikt om een product te maken. B2B-verkopen vinden vaak plaats tussen grote bedrijven met complexe inkoopprocessen. Die processen kunnen het voor sommige bedrijven moeilijker maken om rechtstreeks aan consumenten te verkopen, omdat het moeilijk kan zijn om klanten te vinden en de juiste hoeveelheid voorraad te krijgen. B2B-verkopen zijn vaak complexer en omvatten meer onderhandeling dan consumentenverkopen. Daarom kunnen ze ook winstgevender zijn voor het bedrijf. B2B-verkopen vinden vaak plaats via de telefoon, online of op beurzen.

 

 

Hoe maak je B2B-verkoop?

Om B2B-verkopen te realiseren, moet u mogelijk de manier waarop u uw producten op de markt brengt, wijzigen. Als u bijvoorbeeld aan bedrijven verkoopt, wilt u uw verkopen misschien formeler maken en uw marketingstrategie wijzigen. Als u bijvoorbeeld normaal gesproken online aan consumenten verkoopt, wilt u misschien investeren in het bijwonen van beurzen, zodat u uw zakelijke kopers persoonlijk kunt ontmoeten en persoonlijk kunt verkopen. Veel bedrijven doen ook B2B-verkopen via de telefoon of via e-mailcampagnes. Als u meer B2B-verkopen wilt doen, moet u de manier waarop u deze verkopen benadert veranderen. Mogelijk moet u andere taal gebruiken dan wanneer u aan consumenten verkoopt. U wilt er ook zeker van zijn dat u de juiste verkooppraktijken volgt. U kunt meer leren over verkooptechnieken door verkoopboeken te lezen of lessen te volgen.

 

 

Waarom B2B-verkoop belangrijk is voor uw bedrijf

Bedrijven die rechtstreeks aan andere bedrijven verkopen, kunnen de verkoop snel laten groeien. U bent niet afhankelijk van consumenten die al dan niet het geld hebben om uw product te kopen. In plaats daarvan kunt u een verkoop doen aan een bedrijf dat snel en gemakkelijk een product of dienst moet kopen. B2B-verkoop helpt u ook om uw klantenbestand te diversifiëren. De verkoop van uw bedrijf kan stabieler zijn als u aan verschillende bedrijven in verschillende sectoren verkoopt. Als een bedrijfstak krimpt, kunt u die omzetdaling compenseren door uw producten of diensten te verkopen aan bedrijven in andere bedrijfstakken. B2B-verkopen zijn ook belangrijk omdat ze vaak gepaard gaan met hogere winstmarges dan B2C-verkopen. Als u bijvoorbeeld een product verkoopt dat een ander bedrijf gebruikt om iets anders te maken, maakt u mogelijk meer winst dan wanneer u dat product rechtstreeks aan een consument verkoopt.

 

 

B2B-verkoopcycli en -strategieën begrijpen

De koopcyclus voor B2B-verkopen kan langer zijn dan bij verkoop aan consumenten. Het kan ook sterk variëren, afhankelijk van elke branche en elk bedrijf. Als verkoper kunt u B2B-verkopen sneller laten verlopen door deze cyclus te begrijpen en te weten hoe u elk onderdeel van het proces zo soepel mogelijk kunt laten verlopen. Als u bijvoorbeeld een verkoopverzoek ontvangt, moet u mogelijk wat onderzoek doen om erachter te komen of uw bedrijf kan helpen met het verzoek van die klant. Mogelijk moet u ook onderzoek doen om erachter te komen hoeveel uw product of dienst gaat kosten en hoe lang het duurt om het bij de klant te krijgen. Als u het verkoopproces voor uw klanten zo soepel mogelijk kunt laten verlopen, heeft u meer mogelijkheden om te verkopen. U kunt ook helpen het verkoopproces te versnellen door uw B2B-verkoopproces efficiënter te maken. Dat houdt onder meer in dat verkopers beter geïnformeerd worden over uw producten en diensten, zodat ze beter kunnen reageren op vragen van klanten.

 

 

Hoe u een B2B-verkoopkanaal kunt laten groeien?

De beste manier om uw B2B-verkoopkanaal te laten groeien, is door te focussen op klanttevredenheid. Als uw klanten tevreden zijn, zullen ze uw producten waarschijnlijk aanbevelen aan anderen. B2B-klanten hebben vaak een ander koopgedrag dan B2C-klanten. B2C-klanten kunnen bijvoorbeeld uw product één keer kopen en daarna nooit meer bij u kopen. B2B-klanten daarentegen kunnen uw producten consequent kopen en zelfs meer producten kopen. B2B-klanten kunnen andere verwachtingen hebben dan B2C-klanten. Sommige bedrijven moeten bijvoorbeeld uw producten op bepaalde tijden gedurende het jaar bestellen. Om je B2B-verkoopkanaal te laten groeien, moet je beginnen bij je bestaande klanten. U kunt dat doen door ervoor te zorgen dat u uw klanten tevreden houdt. U kunt dan ook zoeken naar manieren om uw verkoopbereik te vergroten.

 

 

Conclusie

B2B-verkopen zijn een geweldige manier voor bedrijven om hun verkoopkanalen te diversifiëren en een stabiel inkomen te genereren. Om B2B-verkopen te realiseren, moet u uw marketingstrategie en verkooptechnieken aanpassen. U wilt ook elk onderdeel van de verkoopcyclus begrijpen, zodat u snel verkopen kunt maken en afsluiten. Om je B2B-verkoopkanaal te laten groeien, moet je beginnen bij je bestaande klanten. U kunt ook zoeken naar manieren om uw verkoopbereik te vergroten.

 

Als u op zoek bent naar een bedrijf of een leverancier/groothandelaar, kunt u overwegen MSY INVEST SPRL te overwegen.

 

 

MSY INVEST SPRL is gespecialiseerd in het aanbieden van een dropshipping-oplossing en B2B (business-to-business) oplossingen aan hun klanten in heel Europa met exclusieve toegang tot productonderzoek en geavanceerde zoekmogelijkheden van hun klanten. Streef ook naar een uitstekende marketingservice die het orderbeheer stroomlijnt en bij uw klant aflevert.

 

 

U kunt https://www.msy.be/about-us-xsl-374.html bezoeken voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

De beheerder van de site is nu online! Bespreken