Uitgebreid zoeken
Home
»
Business-to-Business-blog
» Tips om uw bedrijf te helpen slagen in een B2B-markt

Tips om uw bedrijf te helpen slagen in een B2B-markt


Wanneer u denkt aan business-to-business marketing en verkoop, stelt u zich waarschijnlijk voor dat grote bedrijven strategische deals sluiten met andere grote bedrijven. De B2B-markt is echter niet klein. Het is zelfs een van de grootste en snelst groeiende markten ter wereld! Als gevolg hiervan lanceren veel bedrijven B2B-marketing- en verkoopcampagnes om deze doelgroep te bereiken. Als u een B2B-marketing- of verkoopcampagne voor uw bedrijf lanceert, is het belangrijk dat u dit strategisch doet. Het is ook van cruciaal belang dat u weet waar u aan begint voordat u zich in dit soort ondernemingen stort. Of dit nu de eerste keer is dat u een B2B-onderneming start of dat u een opfrissing nodig heeft over waarom en hoe u in een B2B-onderneming kunt slagen, we hebben tips om uw bedrijf te helpen slagen in een B2B-markt.

 

Onderzoek is de sleutel

Voordat je je in een B2B-marketingcampagne stort, moet je onderzoek doen. Je moet je doelgroep, hun pijnpunten en hun koopproces onderzoeken. U moet ook uw concurrentie onderzoeken. Hoe brengen ze zichzelf op de markt bij uw doelgroep? Wat doen ze goed? Waar kun je verbeteren? Je moet ook B2B-kooptrends onderzoeken. Wat zijn de trends in uw branche? Wat zijn de trends in andere sectoren?

Wat zijn de trends in andere sectoren? Waarom zijn deze trends belangrijk voor u? B2B-kooptrends zijn belangrijk omdat ze u inzicht kunnen geven in hoe uw doelgroep koopt. Ze kunnen u ook helpen bij het identificeren van mogelijke misvattingen die uw doelgroep kan hebben over uw product of dienst.

 

Ken je publiek

Een van de meest cruciale eerste stappen voor het lanceren van een succesvolle B2B-campagne is het kennen van uw publiek. Wie is uw B2B-publiek? Wat zijn hun pijnpunten? Wat zijn hun doelen? En, belangrijker nog, hoe kan jouw product of dienst helpen om die doelen te bereiken? Door aan de behoeften van iemand anders te voldoen en hun problemen op te lossen, verandert u prospects in klanten. Als u zich echter in de B2B-markt bevindt, verkoopt u aan bedrijven. U moet dus hun pijnpunten, doelen begrijpen en begrijpen hoe uw product of dienst die doelen kan bereiken.

Als u aan bedrijven verkoopt, is het belangrijk om te weten wie binnen het bedrijf de aankoopbeslissing neemt. Het kan de eigenaar, de marketingdirecteur of iemand anders zijn. Weten wie de aankoopbeslissingen neemt, is cruciaal om erachter te komen wat die individuen zoeken in een oplossing.

 

Stel meetbare doelen in

Wanneer u doelen stelt voor uw B2B-campagne, moet u deze ook meetbaar maken. Dit betekent dat u doelen moet stellen waarmee u gebruikersgegevens kunt bijhouden. U moet doelen stellen die zijn gekoppeld aan inkomsten, kosten of een andere maatstaf die uw succes als bedrijf kwantificeert. U wilt bijvoorbeeld een doel stellen om de verkoop in een bepaalde periode met 20% te verhogen. U kunt ook een doel stellen om de kosten per acquisitie (CPA) van nieuwe klanten met $ 1.000 te verlagen.

 

Wees je bewust van het B2B-aankoopproces

Het B2B-aankoopproces kan ingewikkeld zijn, vooral voor grotere aankopen. Voordat u in marketing- en verkoopcampagnes duikt, moet u het koopproces begrijpen en weten waar uw product of dienst in past. Dit zal u helpen uw marketing- en verkoopcampagnes te structureren en te identificeren waar u kunt verbeteren. U kunt deze informatie ook gebruiken om mogelijke obstakels in het koopproces van uw doelgroep te identificeren. Het B2B-aankoopproces verschilt van branche tot branche. Zo kan de voedingsindustrie een ander koopproces volgen dan de tech-industrie. Er zijn echter enkele overeenkomsten tussen sectoren. Zo zijn er vaak meerdere stakeholders betrokken bij de koopbeslissing. Dit betekent dat het belangrijk is om te identificeren wie de beslissers zijn en wat ze zoeken in een oplossing.

 

Ontwikkel sterke relaties

Het kan verleidelijk zijn om direct in marketing- en verkoopcampagnes te springen wanneer u voor het eerst op de B2B-markt begint. Je wilt je naam laten zien! U wilt verkopen! Als u echter geen sterke basis heeft die is gebouwd op relaties, zal uw campagne afbrokkelen. U moet eerst relaties opbouwen met individuen binnen uw doelgroep, inclusief leidinggevenden, besluitvormers en beïnvloeders. Je moet ook relaties opbouwen met mensen in je eigen bedrijf. Een sterk fundament in uw B2B-marketingcampagne begint bij relaties. Hoe bouw je relaties op?

  • Vestig jezelf als een thought leader in de branche.
  • Wees transparant over uw bedrijf en product
  • Wees oprecht in uw interacties
  • Waarde bieden aan anderen
  • Netwerk met potentiële klanten
  • Wees geduldig

 

Vertrouw niet alleen op digitale marketing- en verkoopkanalen

  • Sociale media - Sociale media is een geweldig hulpmiddel voor B2B-marketing. Het is echter geen alleskunner voor het vermarkten van uw product of dienst. U kunt niet alleen vertrouwen op sociale media om uw publiek effectief te bereiken.
  • SEO - SEO is belangrijk voor B2B-marketing. Het is echter geen wondermiddel. Als u geen geweldige inhoud heeft, doen uw SEO-inspanningen er niet toe.
  • Betaalde advertenties - B2B betaald om te adverteren kan ongelooflijk effectief zijn. U kunt echter niet alleen vertrouwen op betaalde advertenties om nieuwe klanten aan te trekken.
  • E-mailmarketing - E-mailmarketing is een andere geweldige manier om uw publiek te bereiken. Het is echter niet alles wat met marketing te maken heeft. Het is weer een stukje van de puzzel.

 

Wees transparant over kosten en ROI

Uw B2B-klanten kopen niet zomaar een product of dienst. Ze investeren in een actief dat hen zal helpen hun bedrijf vooruit te helpen. Daarom willen ze weten hoeveel die investering gaat kosten en hoe het hun bedrijf ten goede zal komen. Over beide zaken moet je transparant zijn. U moet ook transparant zijn over hoe uw product of dienst inkomsten genereert. Klanten willen niet alleen een oplossing, ze willen een oplossing die aan een specifieke behoefte voldoet. Ze willen niet alleen een hamer, ze willen een hamer die inkomsten genereert.

 

Bied iets unieks aan

Je moet iets unieks bieden om te slagen in de B2B-markt. Uw product of dienst moet zich onderscheiden van de concurrentie. Het moet specifieke behoeften van uw doelgroep oplossen. Het moet gemakkelijk te kopen zijn en gemakkelijk te integreren zijn in de bedrijven van klanten. Het moet ook kostendekkend zijn. U moet iets aanbieden dat uw concurrentie niet biedt. Hierdoor moet u ook weten wie uw concurrentie is en hoe u een betere oplossing kunt bieden.

 

Wees niet bang om te falen

Falen is een onderdeel van het B2B-marketing- en verkoopproces. Je zult fouten maken. Je leert van hen en gaat vooruit. Laat die fouten je er niet van weerhouden om het opnieuw te proberen. Je moet ze gebruiken als een leerervaring en vooruit gaan.

Het belangrijkste om te onthouden bij het lanceren van een B2B-marketing- en verkoopcampagne is dat het een proces is. Het is een proces dat tijd en moeite kost. Het is een proces dat er voor elk bedrijf anders uit kan zien. U moet uitvinden wat voor uw bedrijf werkt en dan geduld hebben.

 

Conclusie

Het lanceren van een B2B-marketing- en salescampagne is een uitdaging, maar het kan ook zeer lonend zijn voor uw bedrijf. Als u het goed doet, kan dit aanzienlijke inkomsten genereren voor uw bedrijf. Voordat u zich echter in dit soort campagnes stort, moet u uw publiek kennen, doelen stellen en uw concurrentie onderzoeken. Je moet ook op de hoogte zijn van het B2B-aankoopproces en een sterke basis hebben die is gebouwd op relaties. Met die dingen in gedachten kun je met succes een B2B marketing- en salescampagne lanceren.

 

Als u op zoek bent naar een bedrijf of een leverancier , kunt u MSY INVEST SPRL overwegen.

 

MSY INVEST SPRL is gespecialiseerd in het aanbieden van een dropshipping-oplossing en B2B (business-to-business) oplossingen aan hun klanten in heel Europa met exclusieve toegang tot productonderzoek en geavanceerde zoekmogelijkheden van hun klanten. ook gevonden naar rоvіdе een uitstekende markеtіng еrvісе die het orderbeheer stroomlijnen en tot aan de deur van uw klant leveren.

 

U kunt terecht op https://www.msy.be/about-us-xsl-374.html om meer te weten.

 

 

 

 

 

De beheerder van de site is nu online! Bespreken