Uitgebreid zoeken
Home
»
Business-to-Business-blog
» Hoe een bedrijf te starten in de B2B-industrie?

Hoe een bedrijf te starten in de B2B-industrie?


De business-to-business (B2B)-industrie is gevuld met kleine bedrijven die unieke producten verkopen aan andere bedrijven in plaats van aan individuele consumenten. Hierdoor is het een uitdagende markt voor nieuwe ondernemers om te kraken. Maar het is ook een uiterst lucratieve kans die slimme ondernemers kunnen benutten door van de grond af een B2B-bedrijf op te richten. Het starten van een bedrijf is echter riskant en moet niet lichtvaardig worden opgevat. Raadpleeg vertrouwde adviseurs en begrijp alle risico's voordat u beslist of dit de juiste stap voor u is. Als je bereid bent deze uitdaging aan te gaan, volgen hier de stappen die je moet nemen om een B2B-bedrijf te starten.

 

 

Stap 1: Definieer uw B2B-product of -dienst

Voordat u zelfs maar kunt nadenken over een bedrijfsplan, moet u bepalen welk type product of dienst u aan bedrijven verkoopt. Als u al een bedrijf heeft, kunt u uw huidige product of dienst mogelijk opnemen in een groter bedrijfsmodel. Een hoveniersbedrijf zou bijvoorbeeld waterfilters, meststoffen en insecticiden aan zijn klanten kunnen verkopen om extra inkomsten te genereren. Aan de andere kant, als u geen product of dienst te verkopen heeft, moet u aanvullend onderzoek doen om een B2B te vinden die bij u past. U wilt er zeker van zijn dat uw product of dienst een echt probleem oplost voor bedrijven in uw branche. Als het een probleem oplost, zullen bedrijven je er graag voor betalen. Aan de andere kant, als uw product of dienst geen probleem oplost of enige waarde creëert voor klanten, zullen ze niet geïnteresseerd zijn, ongeacht hoe goedkoop u het wilt verkopen.

 

 

Stap 2: Vind uw doelklant(en)

Zodra u weet welk product of welke dienst u verkoopt, is het tijd om uw klant te vinden. U moet een algemeen idee hebben van wie uw B2B-klanten zijn, maar u moet zo specifiek mogelijk zijn. Idealiter wilt u een klantsegment kiezen waar u de nummer één of nummer twee aanbieder in de markt kunt zijn. Als je niet de nummer één of twee bent, zul je het moeilijk hebben om te overleven in de B2B-wereld omdat je weinig onderhandelingsmacht hebt met je klanten. Er zijn een paar manieren waarop u uw doelklanten kunt vinden: Uw topklanten vinden - Praat met uw bestaande klanten over de problemen die ze hebben en de dingen die ze zouden willen dat hun huidige leveranciers zouden bieden. Als u hun pijnpunten en behoeften begrijpt, kunt u nieuwe klanten vinden met vergelijkbare pijnpunten. - Praat met uw bestaande klanten over de problemen die ze hebben en de dingen die ze zouden willen dat hun huidige leveranciers zouden bieden. Als u hun pijnpunten en behoeften begrijpt, kunt u nieuwe klanten vinden met vergelijkbare pijnpunten. Marktonderzoek - U kunt betaalde of gratis onderzoekstools gebruiken om erachter te komen wie uw doelklanten zijn. In het ideale geval wilt u met ten minste 100 klanten in het door u gekozen segment praten om er zeker van te zijn dat u nauwkeurige gegevens krijgt. - U kunt betaalde of gratis onderzoekstools gebruiken om erachter te komen wie uw doelklanten zijn. In het ideale geval wilt u met ten minste 100 klanten in het door u gekozen segment praten om er zeker van te zijn dat u nauwkeurige gegevens krijgt. De gegevens aan de aanbodzijde begrijpen - U kunt ook de gegevens aan de aanbodzijde van uw branche bekijken om een goed begrip te krijgen van wie uw doelklanten zijn.

 

 

Stap 3: Bepaal uw bedrijfsstructuur

Wanneer u een nieuw bedrijf start, moet u beslissen of u gaat voor een eenmanszaak, een vennootschap, een naamloze vennootschap (LLC) of een partnerschap. Een eenmanszaak is de gemakkelijkste bedrijfsstructuur om op te zetten, maar biedt ook de laagste mate van bescherming tegen risico's en aansprakelijkheid. Een bedrijf heeft een hoger risico en meer aansprakelijkheidsbescherming, maar het is ook uitdagender om op te zetten. Een LLC bevindt zich ergens in het midden, met meer aansprakelijkheidsbescherming en complexiteit dan een eenmanszaak, maar minder risico en complexiteit dan een bedrijf. Houd er rekening mee dat er voor- en nadelen zijn aan elke structuur. Wanneer u beslist welke structuur het beste is voor uw B2B-bedrijf, moet u rekening houden met uw bedrijfstype, de grootte van uw bedrijf en het aantal betrokken personen.

 

 

Stap 4: Vind de juiste plaats om te werken

U moet een locatie vinden om vanuit te opereren. Afhankelijk van uw branche en het product of de service die u verkoopt, heeft u mogelijk lokale of nationale vereisten waaraan u moet voldoen om legaal te kunnen opereren. U moet beslissen of u vanuit een thuiskantoor, een co-workingruimte of een kantoorgebouw wilt werken. Thuiskantoor - Een thuiskantoor is de gemakkelijkste optie om op te zetten en is vaak de goedkoopste. Het kan echter moeilijk zijn om uw persoonlijke leven van uw werk te scheiden wanneer u buitenshuis werkt. Je hebt ook niet dezelfde netwerkmogelijkheden of het vermogen om je merk op te bouwen die je zou vinden in een kantoorgebouw. - Een thuiskantoor is de gemakkelijkste optie om in te richten en is vaak ook de goedkoopste. Het kan echter moeilijk zijn om uw persoonlijke leven van uw werk te scheiden wanneer u buitenshuis werkt. Je hebt ook niet dezelfde netwerkmogelijkheden of het vermogen om je merk op te bouwen die je zou vinden in een kantoorgebouw. Co-working-ruimte - Als u wilt werken vanaf een locatie die netwerkmogelijkheden en toegang tot nuttige bronnen biedt, dan is een co-working-ruimte wellicht de beste optie voor u. Je hebt ook toegang tot andere werkende professionals met wie je kunt samenwerken en die waardevol advies en ondersteuning kunnen bieden. - Als u wilt werken vanaf een locatie die netwerkmogelijkheden en toegang tot nuttige bronnen biedt, dan is een co-workingruimte wellicht de beste optie voor u. Je hebt ook toegang tot andere werkende professionals met wie je kunt samenwerken en die waardevol advies en ondersteuning kunnen bieden. Kantoorgebouw - Een kantoorgebouw is de duurste optie, maar het geeft je ook de meest professionele uitstraling en de mogelijkheid om je merk en netwerk op te bouwen. Je hebt ook toegang tot aanvullende bronnen, zoals een bedrijfscafetaria, een fitnessruimte en andere voorzieningen.

 

 

Stap 5: Maak uw operationeel plan

Zodra u een algemeen idee heeft van op welke klanten u zich richt en het type bedrijf dat u start, moet u een operationeel plan maken. Dit plan helpt u te begrijpen hoe uw bedrijf van dag tot dag zal functioneren, hoeveel elk onderdeel van uw bedrijf zal kosten en wat uw inkomsten zullen zijn. Door al deze factoren te begrijpen, kunt u voorspellen hoeveel winst uw bedrijf zal maken en of het al dan niet succesvol zal zijn. Als u geen operationeel plan maakt, heeft u geen idee of uw bedrijf winstgevend zal zijn of niet. En je wilt zeker geen bedrijf starten zonder te weten of het wel een succes gaat worden!

 

 

Stap 6: Bepaal uw B2B-verkoopprijs

Ten slotte moet u beslissen wat uw B2B-verkoopprijs zal zijn. Dit moet gebaseerd zijn op uw bedrijfskosten en de hoeveelheid winst die u wilt maken. U kunt bepalen hoeveel uw product of dienst kost met behulp van een Cost of Goods Sold (COGS)-calculator. Zodra u weet hoeveel elk product of elke dienst die u verkoopt, kost, kunt u de verkoopprijs berekenen. U wilt een kleine hoeveelheid winst toevoegen aan uw verkoopprijs om ervoor te zorgen dat uw bedrijf succesvol is. Terwijl u uw B2B-verkoopprijs berekent, moet u ook rekening houden met de verkoopprijzen van uw concurrenten. U wilt voorkomen dat u een product of dienst verkoopt die aanzienlijk goedkoper of duurder is dan uw concurrenten. Als u een product verkoopt dat te goedkoop is, zullen klanten niet bereid zijn uw prijs te betalen. Aan de andere kant, als u een product verkoopt dat te duur is, zult u moeite hebben om klanten te vinden.

 

 

Laatste woorden

Het starten van een B2B-bedrijf is een uitdagende en risicovolle onderneming, maar het kan ook zeer lucratief zijn als het correct wordt gedaan. Eerst moet u bepalen welk type product of dienst u wilt verkopen. Vervolgens moet u uw doelklant(en) vinden en beslissen over de beste bedrijfsstructuur voor uw B2B-bedrijf. Ten slotte moet u een operationeel plan maken, uw B2B-verkoopprijs bepalen en actie ondernemen om uw nieuwe bedrijf te starten.

 

 

 

 

 

 

 

 

De beheerder van de site is nu online! Bespreken