Uitgebreid zoeken
Home
»
Dropshipping-blog
» Hoe u vanaf nul een winstgevend dropshipping-bedrijf kunt creëren?

Hoe u vanaf nul een winstgevend dropshipping-bedrijf kunt creëren?


Het valt niet te ontkennen dat e-commerce een van de snelst groeiende industrieën ter wereld is. Steeds meer bedrijven lanceren hun eigen online winkels om producten rechtstreeks aan klanten te verkopen in plaats van ze aan fysieke retailers te verkopen. Dropshipping is een handelspraktijk waarbij verkopers producten rechtstreeks bij leveranciers kopen en opslaan, maar ze niet rechtstreeks naar hun klanten laten verzenden. In plaats daarvan sturen ze bestellingen naar de klant na het toevoegen van hun eigen markup en een kleine administratiekosten. De leverancier verzendt de bestelling rechtstreeks naar de klant zonder enige kennis van wie ze zijn of enige details met betrekking tot hun adres. Dit artikel laat je kennismaken met dropshipping als bedrijfsmodel, somt enkele voorbeelden op van dropshipped-bedrijven, geeft advies over hoe je je eigen dropshipping-bedrijf helemaal opnieuw kunt opzetten en geeft tips om je bedrijf te promoten zodat het floreert.

 

 

Waarom een dropshipping-bedrijf starten?

Dropshipping is enorm populair bij nieuwe ondernemers omdat het heel weinig kapitaalinvesteringen vereist om te beginnen. Naar schatting is de minimale investering die nodig is om een dropshipping-bedrijf te starten ongeveer $ 1.500. Dit is aanzienlijk lager dan de $ 100.000+ die u nodig heeft om een traditionele online winkel te starten. Hoewel er veel voordelen zijn aan het starten van een dropshipping-bedrijf, is het ook belangrijk op te merken dat er enkele belangrijke uitdagingen zijn die u moet overwinnen. U moet leveranciers vinden die hun producten willen dropshippen naar uw klanten, wat behoorlijk moeilijk kan zijn. Sommige leveranciers groothandel hun producten alleen en zijn niet geïnteresseerd in het dropshipping-model. Er zijn ook uitdagingen met klantenservice en voorraadbeheer. Het is ook belangrijk op te merken dat dropshipping geen wondermiddel is. Het is zeker mogelijk om er van te profiteren, maar het kost veel moeite.

 

 

Voorbeelden van succesvolle dropshipping-bedrijven

Een van de beste voorbeelden van een succesvol dropshippingbedrijf is: MSY INVEST SPRL .

MSY DROPSHIPPING is een van de toonaangevende bedrijven in Europa. Het is een op digitaal gebaseerd bedrijfsmodel waarmee u MSY Invest-aandelen online kunt verkopen zonder hoge initiële kosten of zelfs maar één euro te investeren. MSY zorgt voor alles, van het uitvoeren van uw bestellingen, inkoop, inventaris en verzending naar uw klant, zodat u zich kunt concentreren op de groei van uw bedrijf, het maximaliseren van uw winst en het optimaliseren van de klantrelatie.

  • MSY heeft een breed scala aan veelbelovende en innovatieve producten met gediversifieerde collecties met groothandelsprijzen om uw bedrijf te starten of te laten groeien met een hoge winstmarge.
  • MSY voert voor u voorraadbeheer, warehousing en logistieke handelingen uit. Geen voorraad houden, geen dure producten kopen en een snel en direct leveringssysteem.
  • Probleemloze marketingmechanismen, maak in een handomdraai rechtstreeks verbinding met ons systeem via een live feed, CSV, XML, JSON en API, zodat u zich kunt concentreren op het optimaliseren van winst en het strategiseren van marketing.

Een ander voorbeeld is Amazon . Hoewel Amazon een retailgigant is, verkopen ze producten die dropshipped zijn. Een bedrijf als iRobot kan bijvoorbeeld robotstofzuigers verkopen op Amazon. Maar Amazon zal het product niet op voorraad hebben en rechtstreeks naar een klant verzenden. In plaats daarvan nemen ze de betaling van de klant, kopen de robotstofzuiger en laten deze vervolgens rechtstreeks naar de klant verzenden vanuit de iRobot-fabriek.

 

 

Hoe maak je een dropshipping-bedrijf vanaf nul?

Voordat u een kleinhandelsbedrijf start, is het belangrijk om uw kosten te begrijpen. Er zijn drie belangrijke uitgaven die u moet dekken om uw bedrijf van de grond te krijgen: inventaris, verzending en een betalingsgateway-account. U moet ook investeren in uw marketing-, branding- en verkooptrechters, zodat u klanten naar uw online winkel kunt leiden. Voor uw inventaris moet u een leverancier vinden die bereid is om naar u te dropshippen. Je kunt een groothandel vinden die gespecialiseerd is in dropshipping of een fabrikant vinden die hun producten dropshipt naar retailers. Voor verzending moet u een transportbedrijf vinden dat bereid is pakketten voor u af te leveren bij uw klanten. Ten slotte moet u een betalingsgateway-account openen. Dit is het account dat u gebruikt om creditcardbetalingen van klanten te accepteren. Het kiezen van de juiste betalingsgateway is uiterst belangrijk, omdat u er zeker van wilt zijn dat deze PCI-compatibel is. Dit betekent dat het voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

 

 

3 stappen om een dropshipping-bedrijf te starten

Er zijn drie stappen die u moet nemen om uw dropshipping-bedrijf van de grond te krijgen.

  1. De eerste stap is het vinden van een leverancier die zijn producten naar u wil dropshippen.
  2. De tweede stap is het identificeren van een product om te verkopen.
  3. De derde en laatste stap is het opzetten van uw eCommerce-winkel en het genereren van verkeer ernaartoe.

Het is belangrijk om deze stappen één voor één uit te voeren. Probeer niet alle drie tegelijk te doen. Als je dit doet, zul je je alleen maar overweldigd voelen. U wilt dit proces niet overhaasten. Je wilt er zeker van zijn dat je het de eerste keer goed doet.

 

 

Tips voor het promoten van uw dropshipping-bedrijf

Zoals we al hebben besproken, is dropshipping geen goedkoop bedrijfsmodel. U zult veel geld moeten investeren in de marketing van uw bedrijf als u wilt dat het floreert.

 

Hier zijn enkele tips voor het vermarkten van uw dropshipping-bedrijf:

- Maak een sterke website die zich richt op productvoordelen

- Een van de gemakkelijkste manieren om verkeer naar uw site te leiden, is door middel van betaalde advertenties. U kunt betaalde advertenties gebruiken om klanten in uw gewenste niche te targeten met advertenties voor uw producten. Dit is geweldig voor het genereren van snelle verkopen. U kunt ook betaalde advertenties gebruiken om verkeer naar uw website te leiden en hen aan te moedigen zich aan te melden voor uw e-maillijst, zodat u een langdurige relatie met uw klanten kunt opbouwen.

- Investeer in betaalde advertenties op sociale media. Als u uw bedrijf snel wilt opschalen, moet u investeren in betaalde advertenties op sociale media. U kunt Facebook-, Instagram- en Pinterest-advertenties gebruiken om zeer gerichte klanten aan te pakken die het meest waarschijnlijk bij uw bedrijf kopen. U kunt ook betaalde advertenties op sociale media gebruiken om verkeer naar uw website te leiden en hen aan te moedigen zich aan te melden voor uw e-maillijst, zodat u een langdurige relatie met uw klanten kunt opbouwen.

- Investeer in gastposts - Gastposts zijn ongelooflijk krachtig als u weet hoe u ze correct moet gebruiken. In wezen schrijft u een artikel voor een andere website die relevant is voor uw doelgroep. Zodra het artikel is gepubliceerd, koppelt u vanuit het artikel terug naar uw bedrijf.

- Investeer in influencer marketing - Het is niet voldoende om rechtstreeks contact op te nemen met uw klanten. U moet ook contact opnemen met de vrienden en familieleden van uw klanten. Een van de beste manieren om dit te doen is door middel van influencer marketing.

 

 

Conclusie

Dropshipping is een ongelooflijk populair bedrijfsmodel onder online retailers. Steeds meer nieuwe ondernemers kiezen ervoor om hun eigen dropshipping-bedrijf te starten. Het is echter belangrijk op te merken dat een dropshipping-bedrijf zijn eigen uitdagingen heeft. U moet een leverancier vinden die het schip naar u wil afleveren, een product vinden om te verkopen en uw eCommerce-winkel opzetten. Zodra uw bedrijf van de grond komt, moet u investeren in marketing, zodat u verkeer naar uw website kunt genereren.

 

Als u op zoek bent naar een leverancier, groothandel en dropshipper in één, moet u kiezen voor MSY INVEST SPRL .

Neem gerust contact op met MSY op +32 2 520 5333 of bezoek https://www.msy.be/msydropshipping-pxl-26.html om meer te weten.

 

 

 

 

 

 

De beheerder van de site is nu online! Bespreken