Uitgebreid zoeken
Home
»
Producten Blog
» De voordelen van kassen voor tuinders en boeren

De voordelen van kassen voor tuinders en boeren


Je eigen producten verbouwen is een geweldige manier om meer vers, voedzaam voedsel te krijgen. Het kost niet veel ruimte of geld om thuis een kleine tuin te beginnen, en in feite hebben veel mensen hun eigen kleine perceel in hun achtertuin. Als u een fervent tuinier bent die uw opbrengsten wil verhogen, of u overweegt boer te worden en uw eigen gewassen te verbouwen voor de verkoop, dan kunt u overwegen te investeren in kassen. Kassen bieden de perfecte omgeving voor planten om te gedijen. Ze kunnen het hele jaar door worden gebruikt, ongeacht het weer buiten. Kassen beschermen planten tegen harde elementen, houden ze warm tijdens de koudere maanden en helpen de hoeveelheid zonlicht die ze bereikt te beheersen. Als je klaar bent om meer te leren over kassen als een optie voor tuinders en boeren, blijf dan lezen!

 

Wat is een serre?

Een kas is een structuur die planten huisvest, vaak voor het verbouwen van voedsel. Kassen zijn gebouwd om temperatuur, vochtigheid en licht te regelen, en gebruiken vaak kunstlicht om het groeiseizoen te verlengen en de opbrengst te verhogen. De vroegste voorbeelden van kassen dateren uit de tijd van de oude Chinezen, die citrusbomen kweekten in kamers die werden verwarmd door houtgestookte kachels. Oude Romeinse kassen waren gemaakt van ijzer en waren ontworpen om de lucht te verwarmen en de groeiomstandigheden te bevorderen. Kassen worden vandaag de dag nog steeds gebruikt en worden niet alleen gebruikt voor het verbouwen van voedsel, maar ook voor wetenschappelijke experimenten en het kweken van planten die door klimaatomstandigheden moeilijk buiten te kweken zijn. Afhankelijk van het type kas kunnen ze in grootte variëren van kleine dozen tot grote gebouwen. Kassen worden om verschillende redenen gebruikt, zoals het verhogen van de productiviteit en het kweken van zeldzame en exotische planten.

 

Waarom een serre gebruiken?

Er zijn veel voordelen van kassen voor tuinders en boeren, waaronder een gecontroleerde omgeving om planten te laten groeien, het hele jaar door groeiseizoenen en meer controle over de nutriëntenniveaus in de bodem. Met kassen kun je ook planten kweken in gebieden waar het klimaat het buiten kweken bemoeilijkt. Kassen beschermen planten tegen extreme omstandigheden, plagen, ziekten en onkruid. Ze kunnen ook gunstig zijn voor de voedselveiligheid en kunnen u helpen te voldoen aan de voedselveiligheidsvoorschriften. Als u een boer bent, kunt u kassen gebruiken om uw groeiseizoen te verlengen en meer gewassen te produceren. Dit betekent dat je meer producten kunt verkopen tijdens de wintermaanden wanneer de buitenkweekseizoenen voorbij zijn. Veel glastuinders vertrouwen op de langetermijnvoordelen van kassen, waarbij ze vaak jaar na jaar dezelfde kassen gebruiken. Dit komt omdat kasconstructies vaak worden gebouwd met het oog op duurzaamheid en jaren mee kunnen gaan. Dit kan uw initiële investering beperken, maar kan hogere initiële kosten vereisen vanwege de bouwkosten van kassen.

 

Voordelen van kassen voor tuinders en boeren

- Kruiden en groenten binnenshuis kweken : kassen kunnen worden gebruikt om een grote verscheidenheid aan fruit, groenten, bloemen en kruiden te kweken. Dit is vooral handig tijdens de wintermaanden, wanneer de groeiseizoenen korter zijn. Je kunt kassen ook gebruiken om eerder in het seizoen te oogsten dan buiten. Hierdoor kunt u ook eerder oogsten.

- Exoten kweken : als je van zeldzame en exotische planten houdt, kun je een kas gebruiken om ze te kweken. Kassen worden door wetenschappers vaak gebruikt om zeldzame en exotische planten te kweken die vanwege de klimatologische omstandigheden moeilijk buiten te kweken zijn.

- Betere groeiomstandigheden: kassen bieden optimale groeiomstandigheden voor planten, wat betekent dat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken. Dit kan resulteren in een grotere opbrengst.

- Minder afval : kassen zorgen voor efficiënt watergebruik, wat betekent dat u minder snel water en voedingsstoffen verspilt. Dit kan helpen om afval te verminderen en de winst te vergroten.

- Produceer het hele jaar door : in kassen kunt u producten blijven telen, zelfs als de buitenomstandigheden, zoals het weer, niet geschikt zijn om te telen. Dit betekent dat u het hele jaar door kunt telen om op dezelfde tijd te produceren.

- Beheers zonlicht: met kassen kunt u de hoeveelheid zonlicht regelen die planten bereikt. Dit kan handig zijn als je bepaalde planten wilt aanmoedigen en andere wilt ontmoedigen.

- Sterke Wortels : De grond binnen kassen is vaak losser dan de grond buiten. Dit maakt het makkelijker voor wortels om te groeien en gezond en sterk te blijven.

- Plagen en ziekten verminderen : kassen kunnen gunstig zijn voor planten door plagen en ziekten te verminderen, waardoor de behoefte aan pesticiden kan worden verminderd. Dit is vooral handig als je producten kweekt die vrij van pesticiden moeten zijn.

 

Voordelen voor tuinders en boeren

- Biedt bescherming tegen extreme omstandigheden : Kassen kunnen bescherming bieden tegen extreme omstandigheden, zoals extreem warm of koud weer. Dit kan planten beschermen tegen schade door te extreme omstandigheden.

- Beschermt tegen slecht weer : kassen beschermen niet alleen tegen extreme temperaturen, maar ook tegen slecht weer, waaronder regen en harde wind. Dit kan planten beschermen tegen beschadiging.

- Makkelijk schoon te maken : Kassen worden vaak in een afgesloten ruimte gebouwd, wat het opruimen na een groeiseizoen makkelijker maakt. Niet alleen is het eenvoudig om de kas zelf op te ruimen, maar het is ook gemakkelijker om gemorste voedingsstoffen en water op te ruimen.

- Verminder onkruid: kassen kunnen het aantal onkruid dat groeit verminderen omdat ze boven de grond zitten. Dit kan het gemakkelijker maken om onkruid te bestrijden en uw bodem gezond te houden.

- Minder mest en water : door de gecontroleerde omgeving in een kas hebben planten niet zoveel kunstmest en water nodig. Dit kan helpen de kunstmest- en waterkosten te verlagen.

 

Hoe bouw je een serre?

Als u een kas wilt bouwen, zijn er veel factoren waarmee u rekening moet houden. Het eerste dat u moet beslissen, is welk type kas u wilt bouwen en waarom u het in de eerste plaats wilt bouwen. Dit zijn slechts een paar vragen die je jezelf moet stellen: Waar ga je het bouwen? Wat is het doel van uw serre? Wie probeert u te laten profiteren van de kas? Als je bijvoorbeeld voedsel voor jezelf probeert te verbouwen, moet je overwegen hoeveel zonlicht je planten nodig hebben. Als je planten te koop probeert te kweken, moet je weten hoeveel zonlicht verschillende planten nodig hebben. U moet ook de beste grondsoort kiezen om in uw kas te gebruiken en ervoor zorgen dat er voldoende water in de buurt is. Je moet ook beslissen waar je je kas gaat plaatsen en hoe je ongedierte buiten houdt.

 

Waar kan ik een groot deel van de kas online kopen?

Als u besluit dat tuinieren in een kas iets voor u is, wilt u misschien beginnen met het kopen van tuinbenodigdheden. Bij het kopen van kasbenodigdheden heeft u een aantal mogelijkheden. Ten eerste zou je je kas kunnen bouwen. Hoewel dit een optie is, kan het behoorlijk duur zijn. Een andere optie is om een kasset aan te schaffen. Kits kunnen een goede optie zijn als je niet veel ervaring hebt met het bouwen van dingen of niet over het gereedschap of de expertise beschikt om een kas te bouwen. Kassets kunnen een goede optie zijn als je gewoon een kas aan je achtertuin wilt toevoegen en je achtertuin niet helemaal wilt omtoveren tot een grote kas. Als u besluit een kaskit aan te schaffen, is het belangrijk om uw onderzoek te doen en bij een gerenommeerd bedrijf te kopen. Het is ook een goed idee om meer dan één kasset aan te schaffen. Hierdoor kunt u uw kas op een later tijdstip uitbreiden als u besluit dat u deze groter wilt hebben.

 

Dit zijn de Top 5 Kas die u online kunt kopen:

Herzberg HG-8001; 4-laagse kas - Bescherm uw plant tegen vorst, zware regen en ongedierte met de 4-laagse kas van Herzberg. Geef je zaden, zaailingen en jonge planten een geweldige vroege start en volledig beschermd in het groeiseizoen. Het stapelbare ontwerp zorgt voor een georganiseerde en nette manier om meerdere potten en trays vast te houden. Deze broeikas is verplaatsbaar, dankzij de heavy-duty rol met een wielvergrendelingshendel, kan hij op elk deel van uw gazon, terras, dekken, balkon en tuin worden geplaatst. Het heeft een verwijderbare plastic hoes met een oprolbaar voorpaneel over de volledige lengte dat zonne-energie vasthoudt die de groei stimuleert. Een sterke polyethyleen hoes is geconstrueerd om duurzaamheid en betrouwbaarheid bij gebruik te garanderen, die zelfs bij extreem zonlicht niet vervaagt of breekt.

 

Herzberg HG-8002; Inloopkas met ramen - Deze kas is draagbaar en bevat 3 planken aan elke kant die worden ondersteund door een hoogwaardige metalen buis. Het ontwerp biedt een geschikte omgeving voor uw planten om gezond te groeien en biedt tegelijkertijd bescherming tegen hevige regen, wind, sneeuw en ongedierte. Met een inloopontwerp zorgt dit voor gemakkelijke mobiliteit bij het verzorgen van uw planten en bloemen. Schermbeschermd Zijramen zorgen voor luchtverplaatsing terwijl de kas op slot is. Het oppervlak van de kas is bedekt met transparant plastic, hierdoor kan meer zonlicht de planten warm houden wat goed is voor de groei van planten. Perfect voor een achtertuin, terras, terras of balkon. Geweldig voor hoveniers, hobbybotanici en tuinbouwliefhebbers. Ruim ontwerp biedt plaats aan planten, tuingereedschap en potten, tuinbenodigdheden en meer.

 

Herzberg HG-8003; Tunnelkas - De Tunnelkas van Herzberg's is een uitstekende keuze voor hobbyisten en serieuze hoveniers. Gemaakt met een zwaar stalen frame, gepoedercoat om roest te voorkomen. Sterke en duurzame polyethyleen hoes die de plant beschermt tegen barre weersomstandigheden en ongedierte. Uitgerust met een ritsdeur voor gemakkelijke toegang en geweldige ventilatie voor planten en groenten. Deze lichtgewicht tuinplantenkas is eenvoudig te installeren en kan gemakkelijk van uw achtertuin naar uw terras worden verplaatst. Verlengt uw groeiseizoen, waar u ook woont. De hoogwaardige PE-hoes handhaaft de vochtigheidsgraad om een superieure groeiomgeving voor uw planten te creëren. De hoes heeft een oprolbare voorpaneeldeur met ritssluiting die zonne-energie vasthoudt om de groei te stimuleren en het gemakkelijk maakt om planten te plaatsen en te verwijderen.